Oversvømmelser frustrerer familien Reinhold

Familien Reinhold er frustrerede over, at deres hus gang på gang bliver oversvømmet, og de føler ikke, at de kan få hjælp. Det er kommunen nu ude at beklage.

Der virker meget stille og roligt i Familien Renholds indkørsel, når solen skinner.

Men scenen var en helt anden tilbage i september, her blev familiens indkørsel og hus nemlig oversvømmet, og det er tredje gang på blot halvandet år – Til stor frustration.

Huset på Skolegade i Brørup, hvor familien bor, ligger lavt, og kloaksystemet kan ikke følge med, derfor samler vandet sig ved familiens hus.

quote

Det fylder bare meget, og det gør det for os alle sammen.

Randi Reinhold, Brørup.

- Der er også bare den her utryghed, det altid er, om det giver vand eller ikke giver vand. Selv de store børn er begyndt at spørge, når det regner: ”Får vi så vand ind i kælderen?” Det fylder bare meget, og det gør det for os alle sammen, siger Randi Reinhold til TV SYD.

Tilbage i april 2016 tog familien kontakt til både forsyningen og kommunen. Men her kunne de hverken få svar eller hjælp.

- Vi blev sådan lidt sure og magtesløse. Vi kan ikke gøre noget ved det vand, der kommer. Vi ved ikke, hvem vi skal kontakte for at finde en løsning. Så det er bare en stor frustrationsbold, der ruller, siger Randi Reinhold.

Kommunen beklager

Hos Teknik og Miljø i Vejen Kommune beklager chef Peter Hansen den behandling, som familien Reinhold fra Brørup har fået.

quote

Det er ikke noget entydigt ansvar, det er både kommunen og forsyningen, der har ansvaret.

Peter Hansen, Chef for Teknik og Miljø i Vejen Kommune. 

- Det er selvfølgelig ikke i orden. Det er ikke meningen, at man skal blive kastet mellem to instanser. Vi har sat os om samme bord nu og er enige om, hvad der skal ske derude nu. Det er ikke noget entydigt ansvar, det er både kommunen og forsyningen, der har ansvaret, siger han.

I første omgang vil man forsøge at vejvand væk fra systemet, og være mere opmærksomme på at få fjernet blade og flis, så systemet ikke stopper til.

Ved du, hvem du vil stemme på? Ta´ testen og find din kandidat her:

tvsyd.dk/kv17/kandidattest