Overvældende interesse: Skærbækværket byder indenfor i varmen

Der er i dag mulighed for at komme en tur med ind bag facaden på Skærbækværket. En invitation som overraskende mange tog imod.

Hvor kommer varmen i radiatoren fra, og hvordan bliver den til? Det kunne interesserede i dag få svar på, da Skærbækværket ved Fredericia kl. 10.00 åbnede dørene til en rundvisning på kraftværket.

Og overraksende mange tog imod invitationen. I løbet af den første halve time kom der 800 gæster. Og på to timer var det tal mere end fordoblet - her var 1900 gæster lukket indenfor. 

- Vi er overvældet af interessen, fortæller Henrik Larsen, der er driftschef på Skærbækværket.

Over hele landet åbner fjernvarmeværker og varmeforsyningsselskaber dørene for den lokale befolkning i anledning af varmens dag - som er i dag. Skærbækværket vil især gerne fortælle de besøgende om den grønne omstilling, som værket har gennemgået. 

quote

Vi er overvældet af interessen.

Henrik Larsen, driftschef på Skærbækværket

- Vi viser dem blandt andet vores kulkrafthal, som vi jo i dag bruger på en ny måde, fordi vi primært fyrer med flis og kun i nødstilfælde med gas, fortæller Henrik Larsen. 

Skærbækværket leverer årligt fjernvarme svarende til forbruget i knap 60.000 danske hjem samt grøn strøm svarende til omkring 70.000 husstandes årlige forbrug.