Overvej igen frit lejde for bomber

Politiet bør genoverveje frit lejde til at aflevere krysantemum-bomber, når angst for at blive afsløret får folk til at smide dem på alfarvej, som tilfældet er ved Nørre Snede. Det siger formanden for Folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen Dehnhardt, SF, nu til TV SYD.

En forbipasserende opdagede søndag eftermiddag en fem tommer krysantemumbombe i en vejkant på Lerretvej mellem Nørre Snede og Klovborg.

Rigspolitiet følger nøje situationen. Men aktuelt er der ikke planer om at give frit lejde til folk, der fortryder at have købt farligt ulovligt fyrværkeri.

- Det er kun i ekstraordinære situationer, at man kan sætte lovgivningen ud af kraft og gøre det straffrit at begå noget. Vi ser jo desværre hvert år, at folk stik imod alle advarsler anskaffer sig det farlige ulovlige nytårsskyts. Vi ønsker ikke at opfordre endnu flere til at gøre det, fordi de tror, at de risikofrit kan komme af med det igen, hvis de fortryder, lød det fra politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet i en pressemeddelelse fredag.

Lokalt har politiet i TV SYDs område fået flere henvendelser fra folk om mulige bomber.

- Vi har haft et par henvendelser. Og ring endelig, hvis du finder noget mistænkeligt, så skal vi nok reagere på det. Det er så farlige bomber, at borgerne ikke skal løbe nogen risiko, siger vagtchef Kjeld Jørgensen ved Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

 

Fakta om antallet af fundne krysantemum-bomber:

Tal fra Rigspolitiet viser, at der florerer mange krysantemum-bomber på det sorte marked. Siden 1. december og frem til 4. januar har man i landets politikredse taget 506 krysantemum-bomber ind.

Rigspolitiet oplyser til Ritzau, at 471 af bomberne er fundet i forbindelse med konkrete efterforskninger.
 

Hør Karina Lorentzen Dehnhardts synspunkt om frit lejde her - varighed 39 sekunder:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.