Overveje at forlade SF efter kup

SFerne i det syddanske regionsråd er ved at knække i flere grupper efter intern uenighed. Et medlem af gruppen overvejer, om han skal blive i partiet eller gå sin vej.  

Henrik Møller taler meget i telefon for tiden. Efter adskillige måneders uenighed i SF-gruppen er han gået i tænkeboks for at finde ud af, om han skal blive i partiet eller blive løsgænger. Han mener, at en gruppe på tre har snigløbet gruppens formand og lavet et kup.

Løj om erklæring

Ved et partimøde den 28. oktober i Odense kom de med en erklæring, som ifølge deres oplysninger var godkendt i SFs hovedkontor i København.

Men det har Henrik Møller beviser for ikke passer.

Tre stykker

For en halv snes dage siden var SF-gruppen i regionsrådet revnet i tre stykker. Gruppeformand Mette Valentin, Nyborg, og John Hyrup Jensen fra Sønderborg havde dannet deres egen løsgænger-gruppe under betegnelsen Socialistisk Balance. 

Finn Hansen, Vejle, Iben Kromann, Odense,og Torben Schmidt, Ringe ,havde dannet deres egen gruppe i protest mod gruppeformanden, men var stadig medlemmer af partiet.

Snigløbet

Også Henrik Møller fra Tønder er stadig i partiet. Men han kan ikke forlige sig med, at tre mands-gruppen har snigløbet gruppeformanden og gennemført det, han kalder et kup.

Henrik Møller mener, at den nu forhenværende gruppeformand, Mette Valentin, var god til at samarbejde. Og hun siger, at hun er skuffet over udviklingen.

Personlige modsætninger

Striden handler ikke ret meget om politik. Mest om personlige modsætninger. Det erkender en af dem, der stadig kalder sig SF'er, Torben Smith fra Ringe.

Henrik Møller  er også medlem af Tønder Byråd for SF. Hvis han forlader partiet, skal han være løsgænger både i regionsrådet og i byrådet i Tønder.