P-automater bliver en del af natur-oplevelsen

Fra foråret skal du betale for at parkere, når du vil en tur i dyrehaven i Haderslev eller til Vesterhavet ved Blåvandshuk. De to steder er nemlig blandt de 19 af de mest besøgte strande og naturområder, som Naturstyrelsen vil indføre betalingsparkering ved.

Naturstyrelsen har endnu ikke afgjort, hvor dyrt det bliver at parkere i naturområderne, men udgangspunktet er, at prisen ?skal afspejle det lokale markedsniveau.? Nogle steder skal der betales hele året, mens det andre steder bliver gratis uden for ?sæsonen?.

Det er heller ikke afgjort, hvilket eller hvilke private P-korps, der bliver sendt ud for at håndhæve betalingen.

To steder har Naturstyrelsen allerede indført betalingsparkering - ved Møns Klint og Jægersborg Dyrehave. Sidstnævnte sted koster det 10 kroner i timen hele året. I forvejen findes enkelte private betalingsparkeringer i naturområder som ved Himmelbjerget.

Ved Dyrehaven i Haderslev skal der betales for parkering hele året, mens der her på Hafniagrunden ved Blåvandshuk kun skal betales om sommeren.
Ved Dyrehaven i Haderslev skal der betales for parkering hele året, mens der her på Hafniagrunden ved Blåvandshuk kun skal betales om sommeren.
Foto: TV SYD

Naturstyrelsen har besluttet at indføre betalingsparkeringen for at skaffe indtægter til at drive toiletter, vedligeholde borde og bænke - og fjerne affald.

19 ud af Naturstyrelsens cirka 1000 skove og naturområder er fundet egnet til betalingsparkering.

Ved Dyrehaven i Haderslev skal der betales for parkering hele året, mens der på Hafniagrunden ved Blåvandshuk kun skal betales om sommeren.

Selve driften af parkeringssystemet kommer i udbud i løbet af vinteren, så betalingen kan træde i kraft inden sommeren 2015.

Naturstyrelsen forventer, at de nye anlæg vil give en indtægt på ca. fem millioner kroner om året.

- Se hvor du skal betale for parkere i naturen

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.