TV der bevæger dig

P-huse skyder op ved sygehuse

Sådan kommer p-huset til at se ud: I midten af parkerings-huset er der en åben atriumgård som skaber et lyst og venligt parkeringshus. Facaderne beklædes med en kombination af perforeret alu-plade og et net, hvor der kan vokse planter op omkring.

Fra venstre ses direktør i 5E Byg, Per Jørgensen, regionsrådsformand Carl Holst, regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen og sygehusdirektør Bjarne Normark. Foto: Jørgen Diswal.

1 af 2

Region Syddanmark bygger sig ud af parkeringsproblemer ved sygehusene. Om få måneder står et p-hus med 600 pladser klar ved sygehuset i Esbjerg.

For fem måneder siden blev store parkeringsproblemer ved Vejle Sygehus afhjulpet med et fire-etagers p-hus. Det har betydet, at det igen er til at finde plads til bilen, når patienter kommer til undersøgelse eller på besøg på sygehuset.

Der er også et p-hus på vej ved Odense Universitetshospital. Det forventes taget i brug i juli.

Til personalet

Det nye p-hus i Esbjerg bygges i samarbejde med kommunen. Det er - ligesom i Vejle - tænkt, at p-juset fortrinsvis skal bruges af personalet. Dermed frigøres parkeringspladser til patienter og pårørende tæt ved sygeuset.

- For at patienter og pårørende skal kunne have oplevelsen af en tilfredsstillende behandling på vore sygehuse, skal alle fysiske og praktiske rammer være i orden. Det gælder også for p-forholdene - de skal kunne komme af med deres bil, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V) ved rejsegildet i denne uge.

P-huset i Esbjerg bliver i tre plan.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden