P-problem ved Tirpitz: Politi truer med p-vagter

Mange mennesker vil helst holde så tæt ved indgangen som muligt. Ved det nye museum i Blåvand giver det så store p-problemer, at politiet truer med p-afgifter.

Det nye museum, Tirpitz ved Blåvand, har været en meget stor succes. 35.000 gæster har besøgt museet i løbet af de tre uger siden åbningen. Men succesen har en bagside: Torsdag modtog politiet en anmeldelse om trafikale problemer på grund af ulovlig parkering.

Der er indført parkeringsforbud på vejen ud for museet.

- Vi vil ikke have biler til at parkere der, siger souschef Sten Tøstesen til TV SYD. Men vi har oplevet, at mange parkerer alligevel.

quote

Vi gør et stort nummer ud af, at der ikke parkeres på vejen. Med 2000 p-pladser er der også masser af plads. Så mange kan vi slet ikke have inde på én gang.

Sten Tøstesen, souschef, Tirpitz-museet

Torsdagens anmeldelse blev omtalt på Twitter. Vagtchef Søren Strægaard siger til TV SYD, at det kan blive nødvendigt at sende de kommunale p-vagter til Blåvand.

Det vil de være kede af på Tirpitz-museet. Specielt fordi museet faktisk har op mod 2000 p-pladser. Men de ligger bare et lille stykke vej fra museet.

- Vi har vore egne p-guider. De bliver sendt ud for at dirigere trafikken, når den første p-plads er fyldt, siger Sten Tøstesen.

Hvis p-guiderne kommer for sent ud, bliver bilisterne kaldt op inde i museet og bedt om at flytte bilen.

- Vi gør et stort nummer ud af, at der ikke parkeres på vejen. Med 2000 p-pladser er der også masser af plads. Så mange kan vi slet ikke have inde, siger Sten Tøstesen.

Museet er selvfølgelig glade for den store succes. Netop i denne uge er det høj-højsæson. I dag torsdag forventer museet, at over 2300 besøger den gamle tyske bunker og den nye tilbygning. 

Kom tidligt - eller sent!

På Facebook gør museet opmærksom på, at gæsterne så vidt muligt bør komme så tidligt som muligt, når museet lukker op kl. 9. Eller senere på eftermiddagen.

- Her i sommer har vi åbent fra kl. 9 til 19. Presset er mest mærkbart mellem kl. 10 og 15, siger Steen Tøstesen..

Museet oplyser, at ventetiden ved billetsalget i spidsbelastningen kan være op til 45 minutter. Museet prøver at forsøde ventetiden med kaffe og bananskiver til børnene. 

Der kan være op til  45 minutters ventetid ved billetsalget til Tirpitz-museet.
Der kan være op til  45 minutters ventetid ved billetsalget til Tirpitz-museet.
Foto: Tirpitz-museets Facebook-side