På billedkunstens dag får sofaen gækkebreve på

Det er billedkunstens dag. På Vejen Kunstmuseum blev det markeret med gækkebreve - til en sofa.

En 8. klasse kunne i dag glæde sig over, at den almindelige undervisning var skiftet ud med et besøg på Vejen Kunstmuseum. Her blev eleverne sat til at klippe gækkebreve. Ikke til tanter og onkler, men til en sofa, der efter planen skal stå i de unges nyindrettede klasseværelse.

- Vi har lavet de her mønstre, og så sætter vi det på en sofa til vores nye klasseværelse, siger 8. klasseselev Alfred Storm Laursen til TV SYD.

Eleverne var måske knap så begejstrede for projektet som museets praktiske formidler, billedhugger Sophus Ejler Jepsen. - Vi laver arrengementet for at markere billedkunstens dag, og vi syntes det var oplagt her op til påske, at bruge billedkunstens dag til at markere gækkebrevets mange muligheder.

Målet med projektet er ambitiøst. Sophus Ejler Jepsen ser nemlig gerne at gækkebrevet gør comeback.

- Vi håber jo at gækkebreve i fremtiden blomstrer og bliver fantastisk meget mere kreative end de har været, siger Sophus Ejler Jepsen til TV SYD.

For Alfred Storm Laursen var det dog vigtigere, at slippe for en traditionel skoledag. - Det er noget anderledes i forhold til, hvad vi normalt laver, siger han til TV SYD.  - Mindre kedeligt, tilføjer han på opfordring af sine gækkebrevsklippende kammerater.