TV der bevæger dig

På Bøgballe friskole løber de for deres afdøde veninde

De løber til fordel for syge børn

12-årige Amalie Seerup Nielsen døde af en hjernetumor i december sidste år. Fredag løber hele Bøgballe Friskole for at ære hendes minde og for at samle penge ind til Børnecancerfonden.

240 elever på Bøgballe Friskole snørerede i dag løbeskoene for at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet for at ære deres afdøde klassekammerat Amalie Seerup Nielsen fra 6.x.

Amalie fik konstateret en tumor i hjernen i januar 2013, og selvom hun hurtigt kom i behandling, stod hendes liv ikke til at redde.

Efter næsten to års sygdom sov den 12-årige pige stille ind den 5. december 2014.

Amalies 24 klassekammerater i 6.x fulgte hendes sygdom tæt. Og selvom kræfterne blev mindre og mindre, formåede hun stadig at holde kontakt til klassen.

Sidste gang hun var på skolen var i forbindelse med skolernes motionsdag i oktober.

Fredag får Amalie Seerup Nielsen så sin helt egen motionsdag på Bøgballe Friskole, når skolen deltager i Team Rynkeby Skoleløbet.

-Vi tænker på Team Rynkeby Skoleløbet som om, at vi øremærker pengene til Amalie. Pengene går ubeskåret til Børnecancerfonden, og dermed er vi med til at give et bidrag til forskningen i børnekræft, så andre børn som Amalie ikke skal dø af en tumor, fortæller skoleleder Bent Vestergaard.

I alt deltager 114 skoler i Danmark i Team Rynkeby Skoleløbet fredag.

Se og hør her interviewklip med Pernille Nielsen, der er mor til Amalie Seerup Nielsen.

Varighed 0.45

00:46 Luk video
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu