På denne arbejdsplads har de fået mere glæde og mindre fedt på maven

Tirsdag fik Tridan Quickparts i Sønderborg prisen for det bedste initiativ i konkurrencen Danmarks sundeste arbejdsplads.

Beviset er synligt.

På fire måneder tabte 17 ansatte sig 56,7 kilo tilsammen - og smed 58 centimeter om taljen. Og det har givet en masse positive følgevirkninger.

- Vores trivsel er blevet meget bedre - og sammenholdet omkring det her projekt har gjort, at vi har fået mere glæde med ind i vores arbejdsdag, siger salgsmedarbejder og tovholder på projektet hos Tridan Quickparts, Alice Poulsen, til TV SYD.

quote

Vi har været fælles om at stå sammen om det. Fra leder til arbejdsdreng. Vi taler om det, og det er med på dagsordenen til vores møder.

Alice Poulsen, salgsmedarbejder, Tridan Quickparts, Sønderborg

Sønderborgvirksomheden bliver hædret for initiativet Lettere til overskud.

- Det betyder rigtig meget. Anerkendelsen af det stykke arbejde, vi har gjort. At man får ros for det.

Den fælles indsats har været afgørende for succesen.

- Vi har været fælles om at stå sammen om det. Fra leder til arbejdsdreng. Vi taler om det, og det er med på dagsordenen til vores møder. Det har været super godt for os alle sammen. 

De helt konkrete indsatser har båret frugt.

- Flere end tidligere dyrker fitness og motion. Mange er begyndt at cykle på arbejde, mange går. Vi har gåture i middagspausen, hvor dem med lyst og tid går en tur i det dejlige område. Vi har også motioneret på arbejdet - specielt i starten af projektet.

Medarbejderne har ifølge tovholderen taget projektet med hjem. Ægtefællerne er blevet en del af det, hvilket også har givet pote på det personlige plan.

- Jeg har smidt 11 kilo, hvoraf otte kilo er fedt. Det er jeg glad for, siger Alice Poulsen.

Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen 2018 - er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Healthcare.

Dansk Firmaidrætsforbund vil nu bruge projektet fra Tridan Quickparts som inspiration til andre arbejdspladser, der på den måde kan forbedre sundheden for medarbejderne.

Tridan Quickparts er en grossistvirksomhed, der leverer reservdele til alt fra vaskemaskiner til støvsugere.