På med kondomet - igen

Opråb om prævention og navnligt kondomer var en stor del af samfundskulturen i 1980'erne. Nu vil igen i år Vejle Kommune kalde de unge op og minde dem om, at kondomet også hører til i 2010.

AIDS og HIV er skiftet ud med HPV og klamydia, men derudover er der ikke de store forskelle, når Sundhedsstyrelsen lancerer kampagnen "Kun med kondom".

Vejle Kommune er en af de 82 kommuner, der har valgt at deltage i kampagnen.

- Vi vælger at gøre det, fordi vi har haft gode erfaringer med én gang om året at minde folk om prævention. Det kan selvfølgelig ikke stå alene, men handler om at få en dialog i gang, siger sundhedschef i Vejle Kommune, Marit Nielsen-Man

Det er efterhånden blevet en fast tradition i kommunen, at afholde en præventionskampagne én gang om året i samarbejde med blandt andre Sundhedsstyrelsen.

Disko-samarbejde

I løbet af de næste to uger, vil Vejle Kommune og flere af byens virksomheder sætte fokus på sikker sex og forskellige præventionsformer.

- I år har vi gjort det helt nye, at vi har valgt at inddrage byens diskoteker og Natteravnene i kampagnen. På den måde håber vi, at vi nemmere kan nå byens unge, siger Marit Nielsen-Man.

Sidste år var der 29.825 nye tilfælde af klamydia i hele Danmark og tendensen er stigende år til år. 

Vind kondomer

Kampagnen løber af stablen i uge 37 og 38 med informationsboder og konkurrencer i kommunen, der skal være med til at understrege vigtigheden af prævention.

Årets store scoop er konkurrencen, hvor en heldig vinder kan løbe afsted med et årsforbrug af kondomer.