På torsdag sker det: Trafik flyttes

På torsdag sker det: Hele den nordgående trafik på motorvejen syd for Vejle flyttes over på den anden side af midterrabatten.

Vejfolkene tripper for at komme igang med at udvide motorvejens østlige side - fra sammenfletningen ved Skærup og til Vejlefjordbroen. Arbejdet har ligget stille siden jul, fordi Vejdirektoratet har ventet for bedre vejr.

Plads til arbejde

Mens den vestlige side blev udvidet, var kun det ene sydgående spor flyttet over på den anden side. Vejdirektoratet forudser, at trafikafviklingen bliver enklere, når begge nordgående spor flyttes samles.

Samtidig bliver der mere plads til arbejdet med at udvide den østlige side, når der slet ingen trafik er på den side af autoværnet, noterer projektleder Robin Højen Madsen.

- Ved at have trafikken, og byggepladsen adskilt på denne måde, slår vi to fluer med et smæk. Trafikanterne vil opleve en mere enkel køretur, og entreprenøren får mulighed for virkelig at lægge kræfterne i, så vi kan blive hurtigt færdige, siger han.

Færdig til november

Trafiksituationen bliver opretholdt helt frem til november 2013, hvor østsiden af motorvejen er færdigudbygget. Herefter vil der være trafik i alle seks spor på motorvejen mellem Skærup og Vejle Nord.

Under arbejdet vil der være fuld adgang til de to rastepladser Skærup Øst og Vest.

Begge rastepladwer vil være åbne under byggeperioden. (Foto: Vejdirektoratet)
Begge rastepladwer vil være åbne under byggeperioden. (Foto: Vejdirektoratet)