TV der bevæger dig

På vej mod rekord-udlejning

Sol og Strand i Blåvand: Venter rekord-udlejning. (GoogleMaps)

Flot vejr, fornuftige priser og gunstig tysk ferie skærper interessen hos tyske turister for at leje feriehus. Men også flere danskere vælger at holde ferie i dansk sommerhus.

Efter flere sløje år er der igen kommet høj fart på udlejningen af de danske feriehuse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Udlejningsbureauerne har haft så travlt, at udlejningen kan komme tæt på eller endda overgå rekordåret i 2007, hvis den nuværende udvikling fortsætter. Både danskere og tyskere vælger i stigende grad at holde ferie i et dansk sommerhus eller feriebolig.

Opturen er tiltrængt efter fem år med tilbagegang eller stagnation.

- 2014 kan blive det bedste år for feriehusudlejning nogensinde, siger Kaj Frederiksen, adm. Direktør i Sol & Strand til avisen. Vi har mere travlt end i flere år, og med det nuværende tempo kan vi nærme os eller slå rekorden. Vi har allerede fået markant flere reservationer, så der er lagt en solid bund.

- Juli bliver imidlertid afgørende, da det er den absolutte højsæson, tilføjer Kaj Frederiksen, der også er formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

Ifølge de officielle tal fra Danmarks Statistik steg udlejningen i første kvartal med syv procent.

Men i den seneste måned har flere bureauer haft usædvanlig travlt. Det gælder eksempelvis Novasol, som er den største udbyder af sommerhuse i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Der angives flere årsager til, at mange danskere og tyskere i år foretrækker at holde ferie i et lejet sommerhus: Højsommeren var usædvanlig varm og tør sidste år, så mange gæster fik en god oplevelse i det danske ferieland.

Og de har spredt budskabet om den gode oplevelse de har haft.

- Samtidig har det været en varm og mild forsæson. Sidste år var der sne på Bornholm i påsken, men det var fint vejr i år. Det skærper interessen for at tage i sommerhus, siger Kaj Frederiksen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden