TV der bevæger dig

Palsgaard Sommerspil melder skakbrætttet klar til opførelse

Så er prøverne i gang i de rigtige omgivelser. Flere end 40 går på scenen for at skabe forestillingen under ledelse af instruktør Jens Frausing, som er vendt tilbage til Palsgaard Sommerspil efter tre års pause.

Et loft og noget lyssætning er, hvad der mangler, før der endeligt kan meldes ”klar scene” til Palsgaard Sommerspils opførelse af musicalen Chess.

Flere end 4000 har allerede købt billet til Palsgaard Sommerspils opførelse af Chess, der har premiere på torsdag.

Musicalen er komponeret af Björn Ulvæus og Benny Andersson, bedst kendt som B’erne i ABBA, og flere end 4000 har allerede købt billet til forestillingen, som har premiere torsdag den på det, der kaldes Danmarks Smukkeste Friluftsscene.

Mens scenebyggerne og systuen har haft travlt, har sommerspillerne holdt tre ugers velfortjent sommerferie efter at have øvet gennem alle forårsmånederne.

Nu er de så i gang på skakbrættet med prøver. Her i weekenden med hele orkestret på plads, hurtig omklædning i fuldt færdige kostumer og sceneskift i det rigtige tempo.

Chess betyder skak, og det er et spil, der kan udvikle sig til både en storladen symfoni og en hidsig rockkoncert, når Ulvæus og Andersson har skrevet musikken.

VM-kampen i skak mellem den amerikanske og den sovjetiske stormester er både elementært spændende og led i et storpolitisk spil. Men som skakspillet har også musicalen en dronning, som bliver en afgørende brik i det personlige spil mellem de to stormestre.

Der er således lagt op til et drama i sort og hvidt i forestillingen, som styres af en topprofessionel kunstnerisk ledelse, men udelukkende med amatører som medvirkende, og med flere end 200 frivillige til at udføre det store arbejde foran og bag scenen, når der for 44. gang er sommerspil i Palsgaard Slotspark.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden