Para-atlet fra Vejle vinder EM-guld med rekordspring på 6,70 meter

Længdespringeren Daniel Wagner Jørgensen fra Vejle vandt tirsdag aften guld ved EM i para-atletik med med et spring på 6,70 meter.

Daniel Wagner Jørgensen levede op til favoritværdigheden ved EM i para-atletik med endnu en forbedring af hans egen verdensrekord og hentede dermed den første danske guldmedalje i Grosseto i Italien.

Som ventet var Daniel Wagner tirsdag aften suveræn, da vejlenserens favoritdisciplin længdespring var på programmet ved EM i para-atletik. Nærmeste konkurrent  tyske Heinrich Popow, blev på trods af personligt bedste resultat sat til vægs med hele 27 cm. Det er første gang, at danskeren kan kalde sig europamester.

- Jeg havde glædet mig til at komme tilbage til dette stadion i Grosseto, sidst jeg var her satte jeg verdensrekord. Hvilket jeg gjorde igen i dag. Men det jeg er mest stolt af, er at jeg for første gang i karrieren er blevet europamester, siger Daniel Wagner Jørgensen i en pressemeddelelse fra Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Daniel Wagner forbedrede sin egen verdensrekord med 3 cm, og resultatet er et godt udgangspunkt for sommerens afsluttende forberedelser til de Paralympiske Lege i Rio.

Daniel Wagner har onsdag endnu en medaljechance, når han stiller op i 200 meter-finalen.