TV der bevæger dig

To partier bakker op om mistillidsvotum mod Svendsen

Thies Mathiasen (DF) Foto: John Melin, TV SYD

Dansk Folkeparti og Vejle Folkeparti i Region Syddanmark er klar til at bakke op om et mistillidsvotum mod Poul-Erik Svenden.

Mistilliden til regionsrådets næstformand Poul-Erik Svendsen (S) er vokset den sidste uge, siden han onsdag i sidste uge krævede regionens sundhedsdirektør, Jens Elkjær, fyret for rullende tv-kameraer.

Gruppeformændene for partierne Venstre, DF, Radikale Venstre, Konservative, Vejle Folkeparti og LA, der tilsammen repræsenterer 25 af de 41 medlemmer i regionsrådet skriver derfor i et åbent brev tirsdag, at de har mistet tilliden.

TV SYD har i dag været i kontakt med de seks gruppeformænd, og både Dansk Folkeparti og Vejle Folkeparti meddeler nu, at de bakker op om et mistillidsvotum mod Poul-Erik Svendsen, hvis det kommer på tale.

- Min tillid var meget, meget lille i onsdags, og jeg synes ikke rigtig, den er rykket. Jeg synes ikke, at Socialdemokraterne er kommet ud med noget, der forklarer den handling (Poul Erik Svendsens tv-interview om sundhedsdirektør Jens Elkjær, red.), der skete i onsdags, siger Thies Mathiasen (DF) til TV SYD.

De 25 medlemmer af regionsrådet, der har erklæret mistillid til Poul-Erik Svendsen, mødes mandag for at drøfte, hvad der skal ske i sagen – heriblandt om et mistillidsvotum kan komme på tale.

01:12

Thies Mathiasen er klar med et mistillidsvotum til Poul Erik Svenden

Luk video

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden