Partier kræver mere end 100.000 kroner fra Carl Holst

Efter at Rigsadvokaten har droppet straffesagen mod den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V), vil flere partier nu rejse et civilt søgsmål mod ham.

Carl Holst (V) slipper ikke, selvom Rigsadvokaten har droppet en straffesag mod den tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark. Står det til SF i Region Syddanmark, vil de nu rejse et civilt søgsmål mod Carl Holst.

- Vi vil gerne have, at Carl Holst skal tilbagebetale de midler, som er regionens, siger Ida Damborg, der sidder i regionsrådet for SF, til TV SYD.

De midler, Ida Damborg (SF) henviser til, er blandt andet de penge, regionen har brugt på sprogundervisning, taleskrivning og ledelsesseminar for den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V). Hun oplyser, SF i næste uge vil fremlægge hvor mange penge, de mener, Carl Holst skal betale tilbage til regionen. Det er dog mere end 100.000 kroner, bekræfter hun.

”Jeg venter stadig”

Carl Holst tager indtil videre spørgsmålet om et civilt søgsmål fra regionens side med ro. Han henviser til, at det civile søgsmål allerede var på tale første gang for halvandet år siden.

- Jeg har i halvandet år ventet på, at regionen gør alvor af deres vedvarende beskyldninger om, at de vil rejse et tilbagebetalingskrav. Jeg venter stadig. Og så vil jeg forholde mig til det, når de bliver konkrete, siger folketingsmedlem Carl Holst (V) til TV SYD og tilføjer:

- Hvis de har belæg for det, de påstår, så skal de jo rejse sagen. Hvis de ikke har belæg for det, så er det injurier. Lad os se, hvad de kommer frem til.

Håber på flertal for søgsmål

Ida Damborg (SF) forklarer, at der ikke har været flertal i regionsrådet for at lave et civilt søgsmål parallelt med Rigsadvokatens undersøgelse af en eventuel straffesag mod den tidligere regionsrådsformand. Og det er derfor, de først vil rejse søgsmålet nu – halvandet år efter at søgsmålet første gang var på oppe og vende.

For at rejse et civilt søgsmål fra Region Syddanmarks side, så kræver det, at der er et flertal i regionsrådet bag søgsmålet.  Indtil videre har Dansk Folkeparti bekræftet, at de står bag søgsmålet. Nu håber Ida Damborg, at flere slutter sig til.

- Jeg håber, de vil vise, at de er ligeså nidkære omkring regionens penge i den her situation, som når regionen kræver, at patienter skal tilbagebetale erstatninger.