TV der bevæger dig

Partiledere bruger weekenden på at lokke lokale vælgere

Helle Thorning-Schmidt (S) var lørdag i Aaabenraa og Esbjerg.

I kommunalvalgkampens slutspurt tropper partilederne op i flere byer og på Facebook for at støtte partifæller.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var ikke den eneste partileder og toppolitiker, som brugte lørdagen til at støtte sine partifæller i slutspurten før tirsdagens kommunalvalg i landets 98 kommuner og fem regioner.

Thorning sluttede dagen af på gågaden i Esbjerg med at uddele røde roser sammen med finansminister Bjarne Corydon (S) for i dennes valgkreds at støtte partifællen John Snedkers forsøg på at vriste borgmesterkæden fra Venstres Jonny Søttrup.

Tidligere lørdag slog hun også på valgtromme i Sønderborg og Aabenraa.

Imens lagde De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, billeder ud på Facebook af "Jon, Troels og Ruth, Radikale kandidater i Slagelse", før hun viste sin opbakning til "det radikale hold på gaden i Odense".

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, var lørdag på rundtur i sin nordsjællandske hjemstavn og glædede sig på Facebook over et "Stort fremmøde til Venstres valg-rally på Plantorama i Hillerød".

Her deltog også partiets spidskandidat til formandsposten i Region Hovedstaden, Martin Geertsen, der fik et smilende billede af sig selv lagt op på partiformandens Facebook-side.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, glæder sig ligeledes på Facebook over opbakningen til partiets byrådskandidat i Fredericia, Frank Wichmann:

"Er glad! Mødte både en DSU'er og en VU'er på gaden i Fredericia som uopfordret konstaterede: "LA har klart den bedste debattør. Ham Frank gør det fantastisk".

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fra Thyregod holder sig lørdag i lokalområdet. " I dag er jeg på gågaden i Vejle kl. 11-13 og til julemesse i Gadbjerg ved Give kl. 14-15", meddeler han på Facebook.

De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen, "fører kampagne i Nykøbing" og er i "Holstebro hele dagen og hjælpe de lokale K kandidater" efter et "lørdag morgenmøde om erhvervsudvikling i Odsherred", lyder det på Facebook.

I Aalborg forsøger Enhedslistens veteran Per Clausen at komme i byrådet. Derfor er han "på Nytorv fra klokken 11 med kaffe, musik og flyers. Kom forbi", lyder hans opfordring på Facebook.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden