Byråd forbyder Facebook – og skaber digital strid

Der er udbrudt en mindre krig om god opførsel i den digitale virkelighed i byrådet i Sønderborg.

Striden i Sønderborgs byråd står om Facebook - og om, hvorvidt det er okay, at byrådsmedlemmer tager billeder og sender Facebook-opdateringer ud under et byrådsmøde.

Spørgsmålet er, om et byrådsmedlem kan koncentrere sig, når han tager billeder under mødet og lægger dem op på sin Facebookprofil. Nej, siger den fungerende borgmester og et flertal af byrådets gruppeformænd. Jo, siger et yngre medlem af byrådet og undrer sig.

- Jeg synes, det er lidt gammeldags. Min generation får vores nyheder fra Facebook og sociale medier. Derfor skal vi bruge dem, så vi kan komme i kontakt med brugerne, siger byrådsmedlem for Venstre, Daniel Staugaard, til TV SYD.

I december lagde Daniel Staugaard et billede fra en afstemning i byrådet op på Facebook under et byrådsmøde. Kort efter slog et flertal af byrådets gruppeformænd fast, at byrådsmedlemmer ikke må tage billeder under byrådsmøderne. Viceborgmester Aase Nyegaard fra Fælleslisten er en af dem.

quote

Jeg tror, det er de ældre, der ikke forstår os unge - og vores behov for at være på hele tiden.

Daniel Staugaard, byrådsmedlem (V), Sønderborg Kommune

- Hvis alle 31 begynder at sidde og tage billeder under byrådsmødet, hvordan skal man så skille det ad, hvis nogen må og nogen ikke må, spørger Aase Nyegaard.

Det er frygten for, at byrådsmedlemmerne i stor stil vil begynde at poste på Facebook og andre sociale medier under byrådsmøderne, der ligger bag fotoforbudet.

- Jeg synes, man signalerer ved at gå på Facebook midt i det hele, at man ikke gider høre på, hvad han eller hun siger, understreger Aase Nyegaard.

For Daniel Staugaard er frygten for, at den politiske substans går tabt i tweets og opdateringer, helt uforståelig.

- Jeg tror, det er de ældre, der ikke forstår os unge - og vores behov for at være på hele tiden og være med, hvor det sker. De er nok vant til at hente avisen dagen efter. Vi vil gerne vide det, når det sker, slutter Daniel Staugaard.

Foreløbigt har modstanderne vundet første slag i kampen om opdateringer på de sociale medier. Men Daniel Staugaard har ikke opgivet at vinde retten til at tage fotos og dele dem på Facebook.