Tyve stak af med vikingesmykke og 1000 år gamle presforme

Vikingesmykke fra Sydslesvig blev stjålet natten til mandag. Guldsmykket var udlånt til Danmarks Borgcenter i Vordingborg, hvor der har været indbrud.

To tyve brød natten til mandag en dør op og trængte ind i Danmarks Borgcenter, der ligger i Vordringborg. De gik helt bevidst efter én specifik montre, hvorfra de fik fingre i tyvekosterne.

Der blev stjålet en guldkæde og seks presforme.

Kæden, der blev stjålet, er en kopi af det berømte Hiddensee-smykke udlånt fra Vikingemuseum Hedeby Tyskland. Presformene var til gengæld ikke kopier, men derimod mere 1.000 år gamle.

Indbruddet tog kun to minutter

Tyvene var blot inde i to minutter, men da de flygtede blev det mere dramatisk.

- Umiddelbart efter tyveriet blev en politipatrulje opmærksom på en bil, der i høj fart kørte over Storstrømsbroen. Patruljen eftersatte bilen, der blev standset bag en mejetærsker på broen, og politiet anholdt to mistænkte. Efter en storstilet politiindsats og eftersøgning lykkedes det politiet allerede mandag formiddag at finde de stjålne genstande i god behold, skriver Danmarks Borgcenter i en pressemeddelelse. 

De to andholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør mandag.

Det fortæller Michael Vilster, der er kommunikationsmedarbejder i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Danmarks Borgcenter har i øjeblikket lånt en stor udstilling fra Vikingemuseum Hedeby i Sydslesvig. Omkring 2.000 genstande udstilles i 'Vikingernes Metropol', som udstillingen hedder.