DF’er raser over udsigt til ren kvindesvømning

Lokalpolitiker i Horsens Kommune, Claus Kvist, er utilfreds med, at kulturudvalget onsdag besluttede at tillade opdelt svømning.

I begyndelsen af året raserede debatten om kønsopdelt svømning i Aarhus, og nu blusser diskussionen så op igen. Denne gang med afsæt i Horsens, hvor de lokale politikere i kulturudvalget onsdag besluttede at tillade kvinder at svømme for sig selv.

Kulturudvalget havde fået en ansøgning fra forening i en kommunal svømmehal om at oprette hold i bassinerne kun for kvinder. Her fremgår det ikke, at der – som det var tilfældet i Aarhus – er tale om kvinder med anden etnisk baggrund end dansk.

quote

Det er forkert, for det er et knæfald for religiøse og kulturelle særhensyn, og det skal vi ikke tage.

Claus Kvist Hansen

Men det mener et lokalt DF-medlem, at der er, og det er han stærkt utilfreds med.

- Jeg synes, at man skal være afvisende over for særkrav af religiøse og kulturelle grunde. Det ser jeg her. For den første ansøgning fra sundhedsteamet siger direkte, at det handler om indvandrerkvinder, lyder det fra byrådsmedlem Claus Kvist Hansen (DF) til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge ham har forvaltningen tilpasset den oprindelige ansøgning, inden den er sendt videre til behandling i kulturudvalget.

- Det er den gjort, for at den kan glide lettere ned. Det er forkert, for det er et knæfald for religiøse og kulturelle særhensyn, og det skal vi ikke tage, siger Claus Kvist Hansen.

Bakker kun op som udvalgsformand

En af dem, der stemte for, er formanden for Kulturudvalget, Martin Ravn (V). Han mener ikke, at man havde noget valg.

- Forvaltningen tager udgangspunkt i folkeoplysningsloven, og den siger, at man gerne må lave et rent kvindehold og ikke kan sige nej. Derfor indskærper vi, at vi ikke vil tage specielle hensyn som at låse af, sætte gardiner op eller lave adgang forbudt for mænd, forklarer Martin Ravn som kulturudvalgsformand.

Som spidskandidat for Venstre har han dog en lidt anden holdning.

quote

Hvis man laver et lukket rum for indvandrerkvinder med gardiner for, så fastholder det kvinderne i et parallelsamfund, og det ikke de værdier, vi har i Danmark.

Martin Ravn

- Foreningen, der ønsker kvindesvømning, søgte i starten om at lave et rent indvandrer-kvindehold. Det er jeg meget imod, hvis det er af religiøse årsager. Men så ændrede de det til kun kvinder, siger Martin Ravn.

Det kunne han så godt bakke op om, men er stadig skeptisk over for, hvordan holdet bliver:

- Hvis man laver et lukket rum for indvandrerkvinder med gardiner for, så fastholder det kvinderne i et parallelsamfund, og det ikke de værdier, vi har i Danmark.

Nu vil Claus Kvist Hansen have taget beslutningen op i byrådet i Horsens.