Konservative vil lade DR overtage TV 2's regioner

I et nyt medieudspil lægger De Konservative op til at sælge TV 2 og lægge stationens regioner, herunder TV SYD, sammen med DR's.

Forud for de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig præsenterer regeringspartiet De Konservative nu sit medieudspil. Det kan også komme til at berøre TV SYD.

TV 2 skal på private hænder, mens TV 2's otte regionale tv-stationer skal lægges sammen med DR's regionale radiostationer og være en del af DR.

Sådan lyder det fra Naser Khader, medieordfører for De Konservative, ifølge DR Nyheder.

quote

Det er enormt vigtigt, at vi har TV 2-regionerne. De skal bevares, men til gengæld skal de lægges ind under DR-regionerne.

Naser Khader, medieordfører, Konservative

- Det er enormt vigtigt, at vi har TV 2-regionerne. De skal bevares, men til gengæld skal de lægges ind under DR-regionerne, siger han.

Det nuværende medieforlig udløber med udgangen af 2018. Derfor ventes det, at forhandlingerne om et nyt medieforlig snart begynder så småt.

Naser Khader er af den overbevisning, at man netop kan styrke den regionale nyhedsdækning ved at lægge TV 2's regioner sammen med DR's regionale radiostationer.

- De skal fortsætte, som de er, bare under DR's regi i samarbejde med DR's regioner, siger Naser Khader og peger på et eksempel:

- I Aarhus kunne man slå P4 Østjylland sammen med TV 2 Østjylland, og der vil der så komme større fokus på både radio og tv i hele det østjyske sendeområde. Og det skal også gælde i resten af landet.

I modsætning til Dansk Folkeparti ønsker De Konservative ikke at fastsætte et konkret sparekrav til DR forud for de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig.

Men DR skal fokusere mere på at levere public service frem for eksempelvis underholdningsprogrammer.

Naser Khader mener, man kan få en bedre pris for TV 2, hvis man skiller regionerne fra. De otte regionale tv-stationer, herunder TV SYD, der hører under TV 2, er de eneste i TV 2-regi, der i dag modtager licenskroner.