Prinsen sejrede i Aarhus: Joachim vandt ved Classic Race

Den tidligere landmandsprins fra Møgeltønder, Prins Joachim, har i mange år deltaget i Classic Race ved Aarhus, og i år kom prinsen sejrrigt ud af løbet.

I denne weekend løber den aarhusianske racerfestival Classic Race af stablen i den sydlige del af Aarhus.

Løbsweekenden byder på et væld af klassiske racerbiler i de mange forskellige klasser. Man kan derfor se alt fra gamle formel 1 biler til biler, der minder mere om dem, man typisk ser i gadebilledet. 

Og i en af de mange flotte racerbiler, der kører rundt, er der faktisk en royal racerkører bag rattet. Prins Joachim stiller nemlig hvert år op til løbsweekenden med sin Ford Lotus Cortina. 

Prinsen deltager sammen med de øvrige racerkørere i Cortina Racing i 65-klassen, der er for biler, der er fra 1965 eller tidligere. Finalen i 65-klassen blev kørt søndag eftermiddag, og det blev altså med en royal vinder til sidst.

- Det har været en stor succes. Rent sportsligt set og resultatmæssigt blev det til en førsteplads, det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med. Men først og fremmest er arrangementet forløbet fuldkommen, som man kunne drømme om med glade tilskuere og glade kørere. Der har været spændende heats, godt vejr og god stemning hele vejen rundt, siger prins Joachim til TV2 ØSTJYLLAND.

Dronningen var også i Aarhus

Prins Joachim var ikke den eneste kongelige personlighed, der i løbet af weekenden lagde turen forbi Classic Race.

Lørdag var prinsen mor og landets regent, dronning Margrethe, også forbi. Her blev dronningen blandt andet vist rundt på pladsen af festivalens direktør Mike Legarth, og så var hun også en tur forbi Cortina Racings lejr for at se nærmere på prins Joachims bil.