Væltet lastbil var lastet med kemikalier: Oprydningsarbejde kan tage en uge

En væltet lastbil spærrer torsdag aften stadig landevejen ved Brædstrup på rute 52 mellem Horsens og Silkeborg. .

En lastbil fyldt med industrielle rengøringsmidler væltede i nat på rute 52 mellem Horsens og Silkeborg. Torsdag eftermiddag er lastbilen endnu ikke blevet fjernet og spærrer stadig for trafikken i begge retninger. 

-  Lastbilen er endnu ikke fjernet, men den er blevet rejst op. Vi regner med at beholde omkørslen resten af dagen, for trafikken glider fint på den måde, siger Jørn Lindhardt, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND. 

Ifølge politiet er rengøringsmidlerne nogle kradse sager. Derfor har miljøeksperter hele dagen arbejdet på stedet. Ifølge Jørn Lindhardt kommer der til at gå lang tid, før alle kemikalierne er fjernet. 

- Selve arbejdet med at fjerne det derude regner vi med kommer til at tage op til en uge, siger Jørn Lindhardt.

Han påpeger dog, at dampene ikke er farlige at indånde. 

Dunke spredt over vejen
Lastbilen væltede omkring klokken 1 natten til torsdag, og rengøringsmidlerne, der var opbevaret i 25 liters dunke, blev spredt ud over vejen. 

- Man har nu delt kemikalierne op i to. De, der var i intakte dunke har man læsset op på anden lastbil. Det man ikke kunne være sikker på, var i orden, har man læsset i en stor container til kommunekemi, siger Jørn Lindhardt.

Selvom der kan gå op til en uge, inden resten af kemikalierne er fjernet, regner politiet med, at dele af vejen vil blive genåbnet fredag. 

- I morgen bliver der åbnet i et spor, mens de stadig arbejder på at fjerne kemikalierne, siger Jørn Lindhardt.

Chafføren i lastbilen kom kun lettere til skade, da lastbilen væltede, oplyser politiet.