Vejdirektoratet: Undgå at køre på dette tidspunkt Lillejuleaften

Juletid er rejsetid, og det kan godt betale sig at planlægge turen allerede nu for at undgå den værste juletrafik.

Når julen står for døren, sætter mange danskere sig ind i bilerne og kører gennem landet for at fejre højtiden i familiens skød.

Det gør juledagene til nogle af de største rejsedage på hele året. Der vil være mange biler på vejene og perioder med forsinkelser flere steder i landet, og det kan derfor betale sig at studere de trafikale prognoser, før man begiver sig ud på julerejsen.  

quote

Inden man kører ud, anbefaler vi, at man holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på sin rute på trafikinfo.dk.

Vejdirektoratet

I det østjyske er det især E45 mellem Kolding og Aarhus, der kommer til at blive belastet af trafikken. Desuden fra Kolding og mod grænsen.

I år falder juleaften på en søndag, og fra Vejdirektoratets side forventer man stor travlhed på vejene dagen før lørdag den 23. december. Dette vil være julens travleste udrejsedag, primært med trafik fra Sjælland mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde, og også mellem Kolding og Aarhus og mod grænsen.  

Der vil være risiko for forlænget rejsetid og kødannelser fra klokken 10 – 16, og man skal især være opmærksom på spidsbelastningstiden mellem klokken 11 – 13.  

Ligeledes forventer Vejdirektoratet tæt trafik og risiko for forlænget rejsetid og kødannelser den 2. juledag, som traditionelt er julens travleste hjemrejsedag. Her vil der primært være tæt trafik i østgående retning fra Jylland mod Sjælland og Hovedstadsområdet, ligesom der også må forventes tæt lokal trafik ud af byerne. 

Se meget mere om juletrafikken her på Vejdirektoratets hjemmeside.