15-årig ung mand fra Hedensted skriver kontrakt med Formel 1-team

Renault har skrevet kontrakt med 15-årige danske Christian Lundgaard fra Hedensted, som kommer ind på holdets akademi.

Den 15-årige Christian Lundgaard, der er søn af den tidligere europamester i Rally, Henrik Lundgaard, har nemlig skrevet under på en kontrakt, som gør ham til juniorkører på holdets akademi.

- Målet har altid været Formel 1, og det er ikke bare at nå dertil. Det er at vinde det. Det er en drengerøvsdrøm, siden jeg var helt lille. Da jeg så min far køre, var det det, jeg ville, siger Christian Lundgaard til TV 2 SPORT.

- Nu er jeg nået så langt, at jeg allerede er kommet ind i et Formel 1-akademiprogram. Så ved man, man er på den rigtige vej. Så er der ikke så langt tilbage.

Aftalen løber foreløbig i et år, hvor planen er, at Lundgaard skal køre den russiske serie i Formel 4. Hvis han leverer gode resultater, skal han næste år køre Formel Renault 2.0-serien.

- Det er megastort. Kevin har været inde. Det gik ikke så godt på det tidspunkt, så nu må jeg vise, at jeg kan noget. Når man ser Formel 1 i tv, og der kommer en Renault kørende forbi; en dag må man håbe, det er mig, der sidder i den bil.

- Da jeg var nede at teste og fik en besked fra chefen, hvor han skrev velkommen, gik det op for mig. Nu er det sket og sat på plads. Det var virkelig dejligt.

Renault-chef har store forventninger

For år tilbage skrev Kevin Magnussen faktisk også en lignende kontrakt med Formel 1-teamet McLaren, for hvem han senere blev Formel 1-kører, da han debuterede i 2014. Magnussen startede som juniorkører og blev siden udviklingskører, før han altså fik Formel 1-debut.

Renault har også tilknyttet den 16-årige spanske pige Marta García, og teamchefen Cyril Abiteboul glæder sig over de nye ansigter.

- Vi har et meget spændende hold af unge kørere, som understreger, at vores fokus ligger meget på fremtiden. Marta og Christian er blandt de mest spændende talenter, der er dukket op på gokart-scenen. Valget af dem er baseret på fantastiske resultater og potentialer, siger Abiteboul i en pressemeddelse.

- Renault Sport Racing forpligter sig til at dyrke egne talenter, og vi vil følge Martas og Christians udvikling med store forventninger.

Udover Kevin Magnussen har danske Marco Sørensen også tidligere været tilknyttet Renault.