Vejle-dreng vinder millioner i computerspil

Danske drenge vinder 3,5 millioner i en af de mest prestigefyldte e-game turneringer i Atlanta. Med på guldholdet er Nicolai Reedtz fra Vejle.

Det danske Counter Strike-hold Astralis vinder 3,5 millioner i Counter Strike-finalen søndag aften dansk tid i en af verdens mest prestigefyldte counter-strike turneringer.

Det danske Counter Strike-hold Astralis vandt søndag aften dansk tid ELeague Major-finalen i Atlanta i USA og dermed en præmie på 500.000 dollar - eller næsten 3,5 millioner kroner.

Med på det danske guld-hold er 21-årige Nicolai Reedtz fra Vejle, bedre kendt som ”Dev1ce”. Nicolai Reedtz er fuldtidsprofessionel gamer for det danske hold Astralis og har tidligere gået på Campus Vejles sportscollege-linje.

Danske Astralis vinder stor turnering.
Danske Astralis vinder stor turnering.
Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP/Scanpix

 

Counter Strike-holdet Astralis vandt den store CS:GO-turnering ELEAGUE Major og en stor præmiecheck.

Det regnes som verdens bedste Counter Strike-hold, og det prædikat levede danske Astralis i den grad op til.

Ved en af de største turneringer, ELEAGUE Major 2017 i Atlanta, vandt holdet nemlig finalen over

Virtus.pro

i en spændende kamp, hvor danskerne langt hen ad vejen havde ryggen mod muren.

Det blev dog til en 2-1-sejr i finalen, og det indbringer Astralis en præmiecheck på 3,3 millioner kroner.

 

Også begejstring at finde hos hovedpersonerne selv: 

- Vi sidder og spiser på restaurant nu, og så skal vi have lidt champagne, og så er der afterparty med alle de øvrige hold, fortæller holdejer Frederik Byskov til TV 2 SPORT på en telefon fra Atlanta.

Holdejeren glæder sig særligt over, at alt det ekstra arbejde, som holdet har ydet siden september, nu viser sig at være guld og dollars værd.

Blandt de nye initiativer var ansættelsen af sportspsykologen Mia Stellberg, og det ser ud til at have været en god idé.

- Undervejs i kampen fik speakeren og de fleste i salen sagt, at vi var færdige i kampen, men med to gange 16-14 sejre på de sidste to baner, så viste holdet stor mental styrke, nærmest stråler en stolt holdejer fra Atlanta, der ikke lægger skjul på, at hans hold har fundet tricks frem, som han slet ikke troede var mulige.

 

Hård fysisk træning og sund kost er vigtigt

Bedriften har fået stor bevågenhed i Danmark og fremhæves også af ekspert i teknologi og gadgets, den nuværende vært på Go'Morgen Danmark, Davis Guldager.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

 

Også udenrigsminister Anders Samuelsen har lykønsket holdet på Twitter.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

 

Men resultatet er ikke kommet uden hårdt arbejde, forsikrer Frederik Byskov:

 - Det er så godt at se, at den fysiske træning vi har lagt ind, den øgede fokus på ernæring, og alle de andre ting, ser ud til at virke så godt, siger han til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Vi var det mest jagtede hold inden denne turnering, så da vi tabte den første indledende kamp til Godsent, sagde folk med det samme, at det var "typisk Astralis", men vi viste hele verden, at vi havde mere i os, og nu nyder vi sejren, slutter Frederik Byskov.