Narkohund kidnappet to gange - nu skal Pablo til Afghanistan

Narkohunden Pablo, der blev kidnappet to gange på en uge af to mænd fra Sønderborg, har fået ny mission. Nu skal den afsted til Afghanistan.

Pablo er en af de hårde nitter i det danske forsvar. Narkohunden, der blev kidnappet to gange på en uge af to mænd fra Sønderborg, bliver nu udsendt på mission til Afghanistan, oplyser Militærpolitiet i en Facebook-opdatering.

Ifølge Forsvaret, der også har delt nyheden i et opslag på Facebook, skal Michael Johansen og Pablo deltage i Resolute Support Mission i Afghanistan.

Pablo er cirka fire et halvt år gammel og en såkaldt malinois, der ligner en schæferhund.

I maj sidste år blev Pablo kidnappet hele to gange på en uge fra sin hundegård hos Flyvevåbnet i Aarhus Nord. Dengang efterlyste Flyvevåbnet Pablo på Facebook i et opslag, som blev delt næsten 15.000 gange.

Ved kidnapning nummer to viste det sig at være to mænd fra Sønderborg på 17 og 21 år, der havde bortført hunden.

Og de var hårde ved Pablo. 

- De har farvet ham sort over det meste, og han har to sår på halsen, hvor de har gravet hans chip ud, sagde Michael Johansen til TV 2, da han var blevet genforenet med Pablo, efter politiet havde fundet hunden ved en ransagning i Sabro tæt på Aarhus.

Den specialtrænede patrulje- og narkohund blev første gang stjålet om natten nogle dage tidligere og genforenet med sin ejer samme aften. Hvem der stod bag den kidnapning, vides ikke.

Allerede dengang var det planen, at Michael Johansen og Pablo skulle udsendes til missionen i Afghanistan - men på grund af de dramatiske begivenheder blev det udsat, så Pablo kunne komme til hægterne først.

- Familien kommer først, og det har taget hårdt på os allesammen, sagde Michael Johansen dengang.

Nu er både han og og Pablo altså klar til mission i Afghanistan. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.