Ny bro er en hel meter for kort

Om en uge skal et storstilet projekt over Kongeåen ved Jedsted Mølle indvies. Der er blot ét problem - den leverede bro er én meter for kort.

- Vi har bestilt en bro, der skal gå fra den ene side til den anden. Det gør den ikke, og hvordan de så finder ud af det, det er deres problem. Det siger Esbjerg Kommunes direktør for Teknik og Miljø, Hans Kjær, til JydskeVestkysten.

Efter planen skal broen over Kongeåen officielt indvies næste fredag den 22. september.

Invitationerne er allerede sendt ud, skriver JydskeVestkysten, men tiden er nu knap, hvis arrangementet skal afvikles som planlagt. Men noget er altså gået helt galt. Den bro, der skal gå over Kongeåen, er nemlig leveret en hel meter for kort.

Esbjerg Kommune kalder selv det storstilede projekt omkring Kongeåstryget ved Jedsted Mølle mellem Ribe og Esbjerg for "et af Danmarks mest betydningsfylde projekter af sin art".

Men noget er altså gået helt galt. Den bro, der skal gå over Kongeåen, er nemlig leveret en hel meter for kort.

Direktøren for Teknik og Miljø mener, at nogle rådgivere må have røde ører:

- Vores rådgivere og ingeniører er netop nu ved at få undersøgt, hvad der er gået galt, og samtidig komme med løsningsalternativer til, hvordan problemet skal løses. 

- Nogle i systemet må have røde ører, for vi har fra Esbjerg Kommunes side haft rådgivere på projektet, og det er her, fejlen må ligge, siger Hans Kjær.

Direktøren regner med, at der vil gå lidt tid, inden der er fuld klarhed over, hvad der er gået galt.

Hans Kjær mener dog ikke, at den officielle indvielse af broen kommer i fare.

- Nogle har ikke målt rigtigt, men både rådgivere og ingeniører har lovet os, at det hele er klart til indvielsen på fredag. Der skulle de have en løsning klar, men om det er en permanent eller en midlertidig en af slagsen, det ved jeg endnu ikke, siger direktøren.