TV der bevæger dig

Parti vil kun støtte borgmester, hvis halalkød forsvinder fra kommunen

Dansk Folkeparti i Horsens vil kun støtte en kommende borgmester, hvis der bliver sat en stopper for brugen af halalkød i kommunen. Arkivfoto. Foto: Claus Bjørn Larsen, Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Halalkød skal ikke længere være på Horsens Kommunes indkøbsliste, mener Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti i Horsens har et ufravigeligt krav til en kommende borgmester:

”Stop for halalkød i kommunen”

Det fortæller partiets spidskandidat Claus Kvist Hansen til TV 2.

Dansk Folkeparti kræver, at halalkød ikke længere er en del af kommunens indkøbsaftaler, sådan at kødet ikke serveres i kommunalt regi som eksempelvis i børnehaver og på plejehjem. Derfor vil partiet ved det kommende kommunalvalg den 21. november kun støtte en borgmester, der kan garantere, at kommunen stopper med at bruge halalprodukter.

Tiden er rigtig

Claus Kvist Hansen fortæller, at hvis partiet skal have noget håb om at få kravet indfriet, så er tiden lige nu rigtig.

- Vi har i årevis ment, at spørgsmålet om halalkød er en uskik. Det er et angreb på vores sekulære samfund. Og så har vi vurderet, at op til en kommunalvalgkamp må være det rigtige tidspunkt at stille det her som et krav for at få det på dagsordenen, siger spidskandidaten.

- Vi tror på os selv. Vi mener, det er så vigtigt det her. Vi bringer det jo op, for nu har vi en hel måned til at diskutere det med byens borgere, og de andre borgmesterkandidater har også en mulighed for at stå til regnskab over for deres vælgere omkring, hvor de står i den her sag, og det er derfor, vi mener, at det er nu, at den her sag skal bringes på banen.

Dækker over splittelse

Valgforsker ved Københavns Universitet Martin Vinæs Larsen vurderer, at meldingen fra Dansk Folkeparti i Horsens kan dække over en indre splittelse i partiet.

- Dansk Folkeparti er altid i en lidt prekær situation, når det er kommunalvalgkamp. For kommunalvalg handler altid primært om økonomi. Det handler om, hvorvidt den lokale indkomstskat skal op eller ned,  hvordan skal vi bruge pengene og skal vi have mere eller mindre velfærd i kommunerne? Og det, der er problemet ved det, er, at deres vælgere er ret splittede på det spørgsmål.

- For der er nogen, der er gamle Venstre-folk, som godt kan lide mindre offentlig sektor. Der er nogle, der er gamle socialdemokrater, der gerne vil have en større offentlig sektor. Og derfor har de det nogle gange lidt svært i kommunalvalgkamp. Og der kan en melding som den her - en klar værdipolitisk melding - hjælpe. Fordi det bringer kommunalvalget over på en bane, som Dansk Folkeparti rigtig godt kan lide at spille på, siger Martin Vinæs Larsen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden