Pige ramt i hovedet af fyrværkeri ved Crazy Daisy

Politiet i Haderslev har den senere tid fået flere henvendelser fra borgere, der har oplevet, at der bliver kastet fyrværkeri efter dem på gaden.

På Crazy Daisy i Haderslev blev en 16-årige pige klokken tre natten til fredag d. 22 december ramt i ansigtet af fyrværkeri affyret mod diskoteket. 

Det oplyser vagtchef Nikolaj Hølmkjær fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV 2.

- Der blev affyret i alt fem fyrværkeribatterier imod Crazy Daisy, og en 16-årig pige fik afbrændt sin hud på højre side af kinden og halsen, da fyrværkeriet sprang få centimeter fra hendes hoved, siger Nikolaj Hølmkjær.

Pigen fik muligvis også høreskader under episoden.

- Det er en sag, hvor der har været fare for liv og førlighed, og sagen er nu overgået til det lokale politi i Haderslev, oplyser vagtchefen.

Kædes sammen med tidligere uro

Diskoteket i Nørregade i Haderslev blev af uvisse årsager beskudt af flere fyrværkeribatterier, og politiet ser med stor alvor på episoden, der muligvis kan kædes sammen med den seneste uges uro i Varbergparken i den nordlige del af byen.

Tirsdag eftermiddag den 19. december fandt politiet frem til flere kasser fyrværkeri, som var blevet gemt i kælderen til Varbergvej 101. Fyrværkeriet var mandag aften blevet stjålet fra en Garant-butik i Haderslev. To mænd på henholdsvis 19 og 20 år blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg, sigtet for indbruddet. De blev efterfølgende fængslet i fire uger. 

Efter politiet havde hentet fyrværkeriet og transporteret det væk, opstod der pludselig uroligheder tirsdag aften, da nogle unge omkring klokken 17.30 affyrede større mængder fyrværkeri i beboelsesområdet.

- Der var fyrværkeri overalt

Brandfolkene måtte trække sig tilbage, da de ankom til stedet. Fyrværkeri fløj om ørerne på dem ifølge indsatsleder Mikkel Linnet.

- Vi kom op til en bedre nytårsaften. De fyrede af omkring ørerne på os. Hvis du lægger et batteri ned, så flyver det rundt til alle sider. Der er ingen, der ved, hvor det ender, det kom hen mod os og hen mod husene. Der var fyrværkeri overalt, fortalte Mikkel Linnet.

Ingen kom til skade, og omkring klokken 22 var der igen ro i området. Politiet ved ikke, om det var det stjålne fyrværkeri, som blev affyret.

Onsdag aften var den så gal igen, da politi og brandvæsen blev kaldt ud til en brand i en opgang i Varbergparken i Haderslev. Situationen kom dog hurtigt under kontrol, da brandvæsenet hurtigt fik styr på branden.

Årsagen til branden er endnu ukendt.

Fyrværkeri antændt i bil

Torsdag aften fortsatte problemerne i Haderslev med fyrværkeri, hvor to yngre mænd på henholdsvis 22 og 23 kom alvorligt til skade, da en mængde fyrværkeri blev antændt i deres bil.

Den ene mand fik skadet sin hånd, men det gik langt værre for bilens anden passager, fortæller vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Han er ramt i øjet, og første melding er, at det er alvorligt.

Fører skærpet tilsyn

Politiet i Haderslev har den senere tid fået flere henvendelser fra borgere, der har oplevet, at der bliver kastet fyrværkeri efter dem på gaden. Derfor har politiet også skærpet opmærksomheden i området, lyder det.

Er fyrværkeriet bevidst antændt, er der tale om en overtrædelse af fyrværkeriloven.

Her lyder det, at det farvestrålende krudt udelukkende må anvendes i perioden fra den 27. december til den 1. januar 2018.