Regeringen: Politiskole skal til Herning

Regeringen anbefaler, at Politiskole Vest placeres i Herning.

Regeringen er blevet kritiseret voldsomt for at have handlet alt for langsomt i forhold til en ny politiskole. Nu er deres anbefaling klar.

Danmarks nye politiskole vest for Storebælt skal placeres i Herning.

Sådan lyder i hvert fald anbefalingen fra regeringen, ifølge TV 2s oplysninger.  

Debatten om placeringen af en ny politiskole har raset længe, og flere jyske kommuner har udtrykt ønske om at få politiskolen til netop deres område. Regeringen er samtidig blevet kritiseret voldsomt for at have handlet alt for langsomt i sagen. 

Beslutningen om at åbne en ny politiskole vest for Storebælt blev truffet i forbindelse med politiaftalen, som et bredt flertal indgik i november sidste år.

Regeringens indstilling betyder ikke nødvendigvis, at Herning også ender med at blive placeringen for den nye politiskole. Dansk Folkeparti har krævet, at spørgsmålet om placeringen af skolen bliver en del af de igangværende finanslovsforhandlinger.

Placeringen i Herning er regeringens udspil, men er endnu ikke forhandlet på plads med et flertal i Folketinget. 

Klokken 16.50 onsdag udsendte Justitsminister Søren Pind denne kommentar:

”En ny politiskole i det vestlige Danmark er afgørende for at fremtidssikre politiet. Rigspolitiet vurderer, at en nybygget skole er den bedste løsning, og regeringen har en ambition om, at politiskolen skal bidrage til at skabe en bedre balance mellem landsdelene med vækst og udvikling i hele Danmark. Regeringen agter på den baggrund at placere den nye politiskole i Herning.”