TV der bevæger dig

Prognose: Sådan stiger vandstanden i Sønderjylland

Foto: TV 2

Vandstanden vil dagen og aftenen igennem stige i store dele af de indre danske farvande. Vi følger løbende med i de seneste vandstandsprognoser.

I samarbejde med tv2.dk

Der er varsel om stærkt forhøjet vandstand og udsigt til en alvorlig stormflod i de indre danske farvande i aften og i nat, når en stor mængde vand fra Østersøen baner sig vej mod vest ind mod de danske kyster i den sydlige del af landet.

Her på siden vil vi dagen igennem løbende følge med i de seneste vandstandsprognoser fra DMI - og nedenstående kort viser den nuværende vandstand kl. 18.40 markeret med gult og den forventede maximale vandstand, når højvandet  topper i aften på Sydsjælland, Lolland og Falster og i nat i Sydjylland og på Sydfyn.

Vandstandsprognoserne er behæftet med en naturlig usikkerhed - og vil svinge løbende dagen igennem, men er i løbet af de seneste par timer blevet skærpet lidt. 

Prognose for vandstand klokken 18.40. Foto: TV 2

Sønderborg bliver med en forventet vandstand på 176 cm over daglig vande et af de steder, som sandsynligvis bliver hårdest ramt. 

Når vandstanden dét niveau,  vil det nå over niveauet for stormfloden den 1. november 2006, der målte 158 cm - og dermed være den højeste vandstand målt i byen i de 16 år, målingerne dér har foregået.


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App