Ribe-Esbjerg snød igen favorit - åbner gruppen på vid gab

Slutspilsdebutanten Ribe-Esbjerg havde lørdag aften muligheden for at tage to overraskende point, men måtte nøjes med et enkelt mod TTH.

Ribe-Esbjergs håndboldherrer skrev tidligere på sæsonen klubhistorie, da de for første gang sikrede sig en plads i DM-slutspillet.

Vestjyderne kom med takket være en syvendeplads i grundspillet, men den placering har ikke afspejlet sig i resultaterne i de første to slutspilskampe.

Først blev de forsvarende danske mestre fra BSV besejret, og lørdag aften hentede Ribe-Esbjerg så point i Holstebro med 28-28 mod TTH, der blev nummer tre i grundspillet. 

Resultatet betyder, at TTH fører gruppe 2 med fire point, mens Ribe-Esbjerg har tre. Mors-Thy slog tidligere på dagen BSV, så begge mandskaber nu har to point. Der resterer fire kampe, og de to bedste hold går i semifinalen.

- Det betyder jo, at vi har stjålet et point. Nu har vi tre point. Det havde størstedelen af håndbolddanmark nok ikke regnet med, at vi havde haft efter to runder, så det er klasse, siger Ribe-Esbjergs cheftræner Claus Uhrenholt.

Ribe-Esbjerg havde faktisk en rigtig god mulighed for at sikre sig begge point i kampen.

Kampen var utroligt tæt fra start til slut, hvor ingen af holdene på noget tidspunkt var foran med mere end to mål. TTH udlignede med et minut tilbage, og med 12 sekunder tilbage tog cheftræner i Ribe-Esbjerg Claus Uhrenholt timeout for at sætte et sidste angreb op til scoring.

Det lykkedes dog ikke, da Jacob Holm ramte stolpen, og så sluttede kampen 28-28.