Succestræner langer ud efter klubben: - Det er useriøst

Der er stilstand i kontraktforhandlingerne mellem Ribe-Esbjerg og Uhrenholt. Klubben insisterer ifølge træneren på at fortsætte under uændrede vilkår.

Årets træner i herrernes håndboldliga er ikke tilfreds. I de igangværende forhandlinger om en kontraktforlængelse savner træneren og sportschefen at kunne se en anerkendelse for de resultater, han har opnået for Ribe-Esbjerg.

- Nu har jeg arbejdet som sportschef i to år og leveret nogle gode resultater, og det plejer som regel altid at udmønte sig i en eller anden form for anerkendelse. Jeg savner noget fornuft, siger Claus Uhrenholt til TV 2 SPORT.

Klubben meldte i maj ud, at Uhrenholt var blevet opsagt, men måneden efter tilbød de ham en ny etårig forlængelse. Klubben og træneren er dog ifølge sidstnævnte enige om, at de skal fortsætte endnu et år. Men så stopper enigheden også her. Der er endnu ingen signatur på en ny aftale. Det siger træneren til JydskeVestkysten og uddyber over for TV 2 SPORT.

- Min opfattelse er, at når man laver nogle rigtigt fine resultater og skal forlænge kontrakter, så følger der som regel også en lønstigning med.

- Én ting er jo, at man skal være enige om, at man vil have et år mere sammen, men noget andet er, at man skal være enige om, hvad der skal stå i den kontrakt. Så længe, man ikke kan det, så har man ikke en kontrakt.

- Man kan jo ikke komme den ene dag og opsige en kontrakt og så komme den næste måned og sige, at man gerne vil fortsætte på uændrede vilkår. Det, synes jeg, er useriøst. Det må jeg ærligt tilstå.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Ribe-Esbjerg-direktør Jens Kristensen, der dog ikke ønsker at udtale sig.

Sportschef uden belønning

Siden 2014 har Uhrenholt stået i spidsen for Ribe-Esbjerg som træner. Han overtog ligeledes posten som sportschef, da den daværende sportschef, Sune Agerschou, stoppede i slutningen af 2015.

Den ekstra tjans er han dog ikke blevet betalt ekstra for at varetage.

- Da Sune (Agerschou, red.) stoppede som sportschef, var klubben i lidt problemer, og så overtog jeg den stilling. Det har jeg gjort uden at få en krone for det. Så jeg synes måske også, at der skal gå noget den anden vej. Det er ikke, fordi jeg er grådig eller andre ting. Men jeg synes, det er på sin plads, at man lige kigger på, hvad der er blevet leveret over de sidste tre år.

- Det er useriøst. Det er jo ikke sådan, det fungerer hverken i sportens verden eller andre steder. Hvis man har en kontrakt med en spiller, man eksempelvis gerne vil forlænge to år med, så river man jo den kontrakt, man har i forvejen, i stykker.

Kan ende som skolelærer

Uhrenholt ser på fremtiden med ro i sindet. Lykkes det ikke klubben og træneren at nå til enighed, har han således allerede planerne klar.

- Så bliver jeg jo bare skolelærer igen, siger han og hentyder samtidig til, at han nok ikke er færdig i håndboldverdenen.

- Der skal nok dukke noget op på et eller andet tidspunkt, men jeg kan godt lide at være i Ribe-Esbjerg, og jeg kan godt lide at være med det hold, jeg selv har bygget op.

Han vil ikke ind på, hvorvidt han har fået henvendelser fra andre klubber. Ribe-Esbjerg nåede for første gang i klubbens historie slutspillet i sidste sæson. Herfra spillede de sig videre til semifinalen, hvor det endte med en historisk fjerdeplads.