Værnepligtige indlagt efter problemer ved Vrøgum Løb

Kriseterepeut tilkaldt efter løbet.

En deling soldater kom på afveje, da de kom til at krydse en sø uden for ruten.

Omkring 30 værnepligtige fik lørdag formiddag problemer, da de deltog i Vrøgum Løbet ved Oksbøl i Sydvestjylland.

De var ude på den 13 kilometer lange ’Ultra Militær’-rute, der blandt andet gik over Vrøgum Plantage og det militære øvelsesterræn i Oksbøl.

Undervejs skulle delingen med de unge soldater også gennem en vandpassage ved Præstesøen, men her opstod der vanskeligheder, da delingen ikke fandt den rette afmærkning og derfor kom til at løbe ud i søen på det forkerte sted.

- De havde fået at vide, at der kun ville være halvanden meter dybt, men pludselig var der meget dybere. På det tidspunkt havde de allerede løbet 10 kilometer, så de var trætte, og de var iført støvler og uniform, som vejede ned, så nogle af dem kom i problemer, forklarer presseofficer Henrik Kastrupsen fra Oksbøllejren til TV 2.

Nogle af soldaterne måtte trækkes i land, mens det lykkedes de fleste at svømme over. 

Vrøgum Løbet er et ultraløb igennem militært terræn.
Vrøgum Løbet er et ultraløb igennem militært terræn.
Foto: Claes Adel, TV SYD

To måtte indlægges

Efter at være blevet reddet i land blev to personer indlagt på sygehuset.

- Den ene er indlagt med vand i lungerne, men han har det efter omstændighederne godt. Den anden havde en gammel skade, der brød op, forklarer Henrik Kastrupsen.

Han fortæller, at i alt 110 værnepligtige deltog på military-ruten ved Vrøgum Løbet.

- Nogle af de andre gav efterfølgende udtryk for, at de gerne ville tale med nogen om episoden, så de har talt med en soldat, der er uddannet i krisehåndtering, fortæller Henrik Kastrupsen.

TV 2 har været i kontakt med arrangøren af Vrøgum Løbet, der er kede af dagens hændelse.

- Vi er glade for at, det ikke gik værre, end det gjorde. Vi har gennemført military-løbet i tre år nu, og der har aldrig været problemer før. Men sammen med Oksbøllejren kigger vi selvfølgelig på det, så vi fremadrettet kan undgå den slags uheld, fortæller løbsarrangør Bente Staal.

Foruden military-ruten tilbyder løbet også ruter på 4,1 kilometer, 10 kilometer og halvmaraton på 21 kilometer. Samlet deltog flere end 500 personer i de forskellige løb.