Pas på! - Det er højsæson for cykeltyve

I disse måneder bliver der stjålet langt flere cykler end resten året i Syd- og Sønderjylland, viser tal fra Danmarks Statistik. Især her i august sker mange cykeltyverier.

Selvom sommervejret har været gemt langt væk denne sommer, så lokker sommeren ofte flere cyklister og cykler ud på de danske veje. Det kan betyde, at der sker endnu flere cykeltyverier end normalt. 

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der hvert år bliver stjålet markant flere cykler i 3. kvartal i Syd- og Sønderjylland end i resten af året. Sidste år blev der stjålet næsten 1500 cykler i det syd- og sønderjydske i månederne juli, august og september. 

De mange stjålne cykler bliver solgt videre herhjemme: Derfor er der tre ting, du skal huske, hvis du køber en brugt cykel.

Til sammenligning blev der stjålet 825 i de første tre måneder af 2016. Det samme billede tegner sig år for år. 

Fra april til maj stiger antallet af stjålne cykler markant, og stigningen fortsætter ind i sommermånederne. 

Tryg: August er den værste måned
Hos Tryg Forsikring vurderer de, at der bliver stjålet 150 cykler om dagen. Det samme viser tal fra Det Kriminal Præventive Råds hjemmeside. 

Det er især i august, at tyvene ikke kan kende forskel på dit og mit. Det viser tal fra Trygs hjemmeside, der har kigget tilbage på antallet af cykeltyverier de seneste fem år fra 2011 og til 2015. Tallene viser, at august er den værste måned, når det er kommer til cykeltyverier - tæt forfulgt af september.

Så måske du skal være særlig opmærksom på din cykel i lige netop denne tid. 

Sådan kan du undgå, at din cykel bliver stjålet:

  • Lås altid cyklen - også når du bare er hos bageren eller stiller den hjemme i garagen
  • Lås cyklens stel, og helst begge hjul, fast til cykelstativ eller lignende
    - og brug en godkendt lås
  • Stil din cykel i et aflåst rum eller skur, hvis du har mulighed for det
  • Når du parkerer ved station eller stoppested, skal du sikre din cykel ekstra godt. Udover at låse din cykel, bør du låse cyklen fast til selve cykelstativet eller lignende. Måske der er mulighed for at benytte en aflåst cykelparkering
  • Frist ikke tyven. Tag løse lygter, cykelhjelm og lignende med dig
Kilde: Det Kriminal Præventive Råd

Hvis du vil læse mere om, hvordan du tjekker en cykels stelnummer, så kan du se artiklen herunder.