Pas på: Din Graasten-remoulade kan bule ud

Graasten Salater er tvunget til at tilbagekalde store mængder remoulade efter fund af mælkesyrebakterier. De gør remouladen "uegnet til konsum", oplyser Fødevarestyrelsen.

Ifølge Fødevarestyrelsen er remouladen solgt i dagligvarebutikker, internetbutikker og via grossister i hele landet.

Der er risiko for vækst af mælkesyrebakterier i produkterne. Vækst af mælkesyrebakterier gør, at der dannes luft i emballagen, og det betyder, at tuber, bøtter og flasker med remouladen buler ud. Derved bliver produkterne uegnet til salg og forbrug.

Der er ingen sundhedsmæssig risiko ved at have spist remouladen.

Forbrugerne kan levere allerede købte remoulade-produkter tilbage til butikken, hvor de er købt, eller kassere dem, skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Mere specifikt er der tale om Catering pølseremoulade, Catering Remoulade, Gestus Remoulade, Graasten Original Remoulade, Graasten Remoulade Light, Høka Remoulade, JK Remoulade, Kokkens Remoulade, Neutral Remoulade og Rema1000 Remoulade.

Det dækker over alt fra plastflasker med 900 gram remoulade i til tuber med 150 gram i.

De berørte remoulader har pakkedatoer fra 1. maj til 21. juni og udløbsdatoer fra 29. august til 19. oktober.

Allerede mandag meddelte Graasten Salater, at remoulade i tube blev trukket tilbage fra markedet. Der var tale om tuber med 150 gram light remoulade, der kan holde sig til 12. september, 13. september eller 27. september.