Pas på dine dyre havemøbler og grill

Danskerne bruger flere penge på god kvalitet på terrassen, hvor de slapper af med grill og hygge. Derfor er dyre havemøbler og grill i sommertiden nu et eftertragtet bytte for tyveknægte.

Danskerne bruger flere penge på god kvalitet på terrassen, hvor de slapper af med grill og hygge. Og det er gået op for tyvene, som når, du har forladt terrassen, godt kan finde på at kigge forbi. Således får forsikringsselskabet Topdanmark et stigende antal anmeldelser om tyveri af havemøbler i den dyre ende.

- Dengang alle havde hvide plastikstole i haven, var der ingen tyve som interesserede sig for haven. I dag er der flere, der køber dyre havemøbler og udendørs PH lamper. Det gør tyvenes arbejde endnu lettere ? de behøver ikke engang bryde ind i huset for at få noget med sig, siger Allan Frydendal Jensen, der er salgschef hos Topdanmark i Haderslev-området.

Derfor opfordrer Topdanmark danskerne til at tage nogle forholdsregler.

- Først og fremmest bør man altid pakke sine havemøbler og grillen væk, når man ikke bruger dem. Og så er det en god idé at installere tænd- og sluklamper i haven, så tyvene i det mindste ikke uforstyrret kan slippe væk med den dyre udendørs PH lampe,?siger Allan Frydendal Jensen, som også råder til at lave en aftale med naboerne om at holde øje med hinandens huse og være opmærksom på, hvis der er noget, der ikke er, som det plejer.

Et andet godt råd er, at holde øje med varebiler og lignende, som kører rundt i tusmørket og ikke umiddelbart hører til i området. Tyvene er ofte afhængige af transport for at komme væk med havemøblerne.