Pas på: Fodgængere kommer tæt på 25.000 volt

Banedanmark har lavet midlertidig afskærmning for de elektriske køreledninger ved to jernbanebroer i Esbjerg. Advarslen lyder: Rør ikke ved noget – det kan koste dig livet.

Jernbanestrækningen mellem Esbjerg og Lunderskov er blevet elektrificeret. Fra den 22. april bliver dieseltogene kørt ud på et sidespor og erstattet af el-tog.

Men på to jernbanebroer i Esbjerg betyder det, at fodgængere nu kommer tæt på køreledninger med 25.000 volt. Banedanmark har indtil nu sat nogle tynde træplader med advarselsskilte op for at beskytte forbipasserende.

- Det er i runde tal 100 gange mere end i stikkontakten derhjemme – og den er jo farlig nok, siger driftsleder hos Banedanmark, Henrik Vikelgaard, til TV SYD.

Strømmen kan springe fra de strømførende dele, så der skal minimum være 175 centimeter mellem fodgængerne og køreledningerne.

quote

Man får et stød, der har stort potentiale til at slå én ihjel. Man bliver nærmest kogt op indefra, og hele blodsystemet kommer til at virke som en stor dyppekoger.

Henrik Vikelgaard, driftsleder, Banedanmark 

- Ved en sikkerhedsgennemgang fandt vi ud af, at vi ikke helt kan holde de afstande, der gælder. Derfor har vi sat træpladerne midlertidigt op, indtil vi får lavet de permanente plader, forklarer Henrik Vikelgaard.

Graffiti viser, at unge mennesker allerede har været alt for tæt på. Derfor kommer Banedanmark med en kraftig advarsel.

- Nu kommer der spænding på – og så skal man lade være med at gøre den slags. Hvis man gør det, så får man et stød, der har stort potentiale til at slå én ihjel. Man bliver nærmest kogt op indefra, og hele blodsystemet kommer til at virke som en stor dyppekoger, advarer driftsleder Henrik Vikelgaard.

Natten til mandag bliver der sat strøm til strækningen mellem Lunderskov og Esbjerg.