TV der bevæger dig

Pas på: Isen er usikker!

03:29

Folk fra Redningsberedskabet i Haderslev viser hvor lidt, der skal til, for at gå gennem isen.

1 af 2

Sådan lyder advarslen fra Politi og redningsfolk efter flere episoder de sidste dage, hvor borgere har gået rundt på især fjordene langs østkysten.

Fjordene langs østkysten er langt fra sikre at færdes på. De er ikke på samme måde som en række søer godkendt af kommunerne til at gå rundt på.

- Vi appelerer til at folk virkelig skal tænke sig om og lade være med at gå ud på isen, siger vagtchef Henrik Dam fra sydøstjyllands politi.
Bare i går blev der slået storalarm to gange fordi borgere gik rundt på henholdsvis Horsens og Kolding fjord.

På Horsens fjord var det en voksen kvinde, der forsøgte at finde sin bortløbne hund. På Kolding fjord blev to 15-årige piger i går aftes hentet i land. De gik på et tidspunkt rundt helt ude ved sejlrenden.

Dødelig alvor

Begge gange var en redningshelikopter fra Flyvestation Skrydstrup tilkaldt. Toke Ravn er reservelæge og flyver med redningshelikopteren ud.

- Reelt set er man ude af stand til at tage vare på sig selv. Man vil dø hvis man falder i vandet og ikke får hjælp med det samme, siger han om risikoen ved at falde i vandet.

Det koster forøvrigt omkring 80.000 kroner i timen bare for at have redningshelikopteren ude. Dertil kommer politi og redningsberedskab, der skal bruge tid på at hente folk ind fra isen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden