TV der bevæger dig

Pas på julebakterier

Pas på julemaden. Den kan være smækfyldt med bakterier.

Fødevarestyrelsen jagter julebakterier.

Det er snart sæson for flæskesteg, rødkål og juleand, når landets bodegaer, restauranter og caféer inviterer til julebuffeter.
Men pas på -  nogle steder er der problemer med hygiejnen og behandlingen af maden, fortæller Fødevarestyrelsen.

- Vi oplever i juletiden, at der er ekstra mange problemer med både smitte fra roskildesyge, campylobacter og salmonella, siger udbrudskoordinator Morten Lisby.

- Der er ekstra meget julemad og køkkener, som ikke har kapacitet til ekstraordinært mange gæster, samt bodegaer som normalt ikke har mad, siger han.

Derfor tager Fødevarestyrelsen i de kommende uger på jagt efter smittefarlig julemad, hvor der både bliver kigget på buffeten og på køkkenernes indretning.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu