TV der bevæger dig

Pas på - nu kommer sommertiden

Op mod 25.000 rådyr og andre hjorte mister hvert år livet i trafikken. Det samme gør to til tre personer efter påkørsel af dyrevildt. Her er bilisten dog sluppet med en væltet bil efter at have påkørt en kronhjort. Foto: Allan Andersen.

Sommertid øger risiko for påkørsel af dyrevildt.

I weekend'en bliver det sommertid.
Det medfører øget risiko for påkørsel af vildt, advarer Dyrenes Beskyttelse og Falck.

- Dyr kender ikke klokken, og overgangen til sommertid betyder hvert år et øget antal påkørsler af dyrevildt. Skiftet flytter myldretiden en time, og specielt i daggryet, hvor mange dyr vandrer, øges trafikken. I det hele taget bliver dyrenes rytme forstyrret af, at trafikmønstret bliver ændret, og det forhøjer risikoen for sammenstød mellem dyr og biler, siger Allan Bruun Rasmussen, der Falcks vildt- & dyrekonsulent.

Bilister, der kører gennem naturområder, bør derfor være ekstra påpasselige.

Faunamedarbejder Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse vurderer, at problemet er opadgående.

- Det er anslået, at mellem 20.000 og 25.000 rådyr og andre hjorte mister livet i trafikken hver år og problemet er stigende, da den danske bestand af både vildt og biler vokser - og det er allerede nu et skræmmende højt tal, siger Michael Carlsen.

Falck og DB giver følgende råd til bilister, der kører gennem naturområder:

? Sæt farten ned og udvis agtpågivenhed.

? Har du set et stykke hjortevildt krydse vejen foran dig, så kommer der sandsynligvis flere. Vildt krydser yderst sjældent en vej alene.

? Ser du vildt tæt på vejen, skal du ikke regne med, at det nødvendigvis bevæger sig væk fra vejen ? det kan lige så godt finde på at springe ud.

? Det bedste er at bremse og holde fast i rattet. Hvis en undvigelse forsøges, skal man køre bagom, da et rådyr aldrig vil vende om.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden