Passagerer og politikere kæmper for deres lokale busruter

Om en måned skal politikerne i Region Midtjylland beslutte, om de vil spare 35 millioner kroner på bustrafikken. Nu kæmper passagerer og lokalpolitikere i Horsens og Hedensted Kommuner for at bevare busforbindelserne.

Der er fem busruter i Horsens og Hedensted kommuner på den liste over rutetilpasninger, som Region Midtjylland har offentliggjort. 

Onsdag formiddag afleverede Claus Thaisen fra Uldum på Hedensted Rådhus 1220 underskrifter med ønske om at bevare bustrafikken, som den er.

quote

Unge på landet kan ikke komme til uddannelsesstederne, hvis vi mister vores bus.

Claus Thaisen, initiativtager til underskriftindsamling, Uldum.

- Unge på landet kan ikke komme til uddannelsesstederne, hvis vi mister vores bus mellem Horsens og Tørring, som er en af de ruter, der er i fare, siger Claus Thaisen til TV SYD.

Han får støtte af Hedensteds borgmester Kirsten Terkilsen, (V), der sammen med Horsens-borgmester Peter Sørensen, (S), er i fuld gang med at mobilisere en lang række andre borgmestre i Region Midtjylland i kampen mod besparelserne på busserne, som de mener skævvrider den kollektive trafik til fordel for Aarhus på bekostning af yderområderne.

Kollektiv trafik lægger i dag beslag på cirka 52 procent af budgettet for Regional Udvikling i Region Midtjylland. I 2007 var tallet ca. 40 procent.  Det er på den baggrund, at spareplanerne skal ses, lyder det fra Region Midtjyllands politiske ledelse.

Hvis man gerne vil redde sine lokale busser, når politikerne svinger sparekniven, så kan man starte med at lade bilen stå og bruge dem, har reaktionen hidtil været fra Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner og Region Midtjylland

Regionspolitikerne tager stilling til besparelserne i september.