Patienter og pårørende får svar på spørgsmål om lungekræft

Patientforeningen Lungekræft inviterede tirsdag alle interesserede til åbent møde om lungekræft.

Mange patienter og pårørende har en masse spørgsmål om lungekræft, som de af den ene eller anden grund ikke har fundet svar på. Derfor inviterede Patientforeningen Lungekræft tirsdag til åbent møde i Kræftens Bekæmpelses lokaler i Esbjerg.

Det er rart at møde andre mennesker med samme sygdom. Der er ingen hemmeligheder imellem os.

På mødet kunne patienter og pårørende stille spørgsmål til en række fagfolk: læge, sygeplejerske, tandplejer og formanden for Patientforeningen Lungekræft.

- Patienterne får svar på de spørgsmål, og som de måske ikke får stillet når de er på hospitalet, fortæller formand for Patientforeningen Lungekræft, Lisbeth Søbæk Hansen, til TV SYD.

Men det er ikke kun patienterne, der har gavn af det åbne møde.

- De pårørende får også rigtig meget ud af det. De er jo også en meget aktiv part i behandlingen, uddyber Lisbeth Søbæk Hansen.

Blandt deltagerne til mødet er Jens Bøcker Pedersen fra Esbjerg.

- Jeg håber måske at få svar på nogle af de ting, som jeg selv går om tumler lidt med, sagde Jens Bøcker Pedersen til TV SYD på vej til mødet.

For Jens Bøcker Pedersen, som er i livsforlængende behandling for lungekræft, har det åbne møde også et andet aspekt.

- Det er rart at møde andre mennesker med samme sygdom. Personer med kræft er åbne på en anden måde overfor en ligestillet med samme sygdom. Der er ingen hemmeligheder imellem os, forklarer Jens Bøcker Pedersen.