Patientforening: Vi skal undgå skandalelæger med procedurer

Erik Bach, formand for Patientforeningen, mener, man må indføre nogle ansættelsesprocedurer, så man får bedre kontrol med læger.

- Det er utilfredsstillende. Det er uacceptabelt for patienterne. Og så er det jo ikke første gang, vi ser det her. Så der skal ske noget.

Sådan siger Erik Bach, formand for Patientforeningen, efter TV SYD onsdag kunne afsløre en 45-årig læge, der har skadet patienter på flere danske sygehuse og lavet falske anbefalinger og underskrifter.

Seks gange har den 45-årige litauiske læge fået kritik fra Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn for fejlbehandlinger af patienter. På trods af de kritisable behandlinger fik han helt frem til 2015 mulighed for at arbejde med patienter på en række danske sygehuse, blandt andet i Region Syddanmark.

Derfor ønsker Patientforeningen nu, at der kommer nogle ansættelsesprocedurer for at eftertjekke læger, inden de bliver ansat.

- Man kunne lave nogle procedurer for at sige, der er nogle ting her, der skal være opfyldt. Ligesom med piloter, at de skal til tjek hele tiden. Man skal være helt sikker på, det er i orden – og sådan skal det også være med læger. Det er ligeså alvorligt, det de arbejder med, som hvis en pilot laver fejl, siger Erik Bach til TV SYD og fortæller, de nu vil henvende sig til politikerne:

- I Patientforeningen har vi tænkt os at henvende os til de politikere, vi plejer at tale med og sige: Hvad har I tænkt jer at gøre ved det her?