TV der bevæger dig

Patientforeninger: Manglende respekt for patienter

01:17

Patientforeninger rystede over læge med manglende autorisation

Flere psykiatriske foreninger reagerer, efter TV SYD torsdag afslører, at en 30-årig mand i otte måneder behandlede patienter på de psykiatriske afdelinger i Kolding og Vejle uden at have en autorisation som læge.

Der stod reservelæge på hans navneskilt, men han har ikke dansk lægeautorisation, og han har ikke fået efterprøvet sine kvalifikationer af myndighederne. Det kunne TV SYD torsdag afsløre om en 30-årig mand fra Sri Lanka, som i otte måneder behandlede patienter på de psykiatriske afdelinger i Kolding og Vejle.

Og det får nu flere patientforeninger til at reagere.

- Jeg synes, det viser en eller anden disrespekt for de mennesker, som er indlagt, og som har nogle ganske alvorlige problemer, de har brug for at blive behandlet for, siger Kristian Bennedsen, der er næstformand i landsforeningen for psykisk sundhed, SIND, til TV SYD.

Heller ikke i Landsforeningen af Psykiatribrugere, LAP, godkender de Region Syddanmarks psykiatris fejl i sagen.

- Selvfølgelig skal man ikke ansætte folk i sundhedssystemet, som ikke har de formelle kompetencer og kvalifikationer. Det siger jo sig selv. Det vil man jo heller ikke tolerere i andre dele af sundhedssystemet, siger Karl Bach, der er udviklingskonsulent i LAP, til TV SYD.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden