Patrick styrtede i jorden fra 1000 meter: Alt blev sort

Patrick André Pedersen skulle lørdag formiddag springe i faldskærm som en del af et tilbud i hans værnepligt. Men springet endte med at blive lidt for spændende.

TV SYD har snakket med Patrick André Pedersen, der lørdag formiddag kom galt afsted i et faldskærmsudspring. Han fortæller her, om sit hæsblæsende styrt.  

quote

I det jeg hopper bliver faldskærmen udløst som planlagt, men den folder sig ikke helt ud. Den har viklet sig rundt om sig selv og begynder at snurre hurtigt rundt, mens jeg bliver kastet til højre og venstre

Patrick André Pedersen, værnepligtig

Patrick André Pedersen er værnepligtig, og han har i forbindelse med sin træning fået et tilbud om at springe i faldskærm. Springet skulle foregå torsdag, men pga. af dårlig vejr blev det udskudt til lørdag.

Det bliver lørdag, og Patrick gør sig klar til det 1000 meter høje spring ved Vamdrup Flyveplads i Kolding.

Patrick skal springe som den første ud af i alt tre elever.

Han er spændt fast til en snor, der bliver trukket i det han springer ud af flyveren. Meningen er så, at faldskærmen skal folde sig ud med det samme, og Patrick skal svæve sikkert i en hel kilometer, før han atter kan få jord under fødderne. Men sådan går det ikke.

- I det jeg hopper bliver faldskærmen udløst som planlagt, men den folder sig ikke helt ud. Den har viklet sig rundt om sig selv og begynder at snurre hurtigt rundt, mens jeg bliver kastet til højre og venstre, fortæller Patrick André Pedersen fra sin sygeseng på Odense Universitetshospital, til TV SYD.

Som faldskærmsudspringer er man udstyret med en nødreserve, man kan trække i, hvis der er problemer med den første faldskærm. Men den hjalp ikke meget på situationen.

quote

Da jeg rammer jorden, bliver alt sort. Det næste jeg kan huske er, at jeg vågner op i en helikopter på vej til Odense

Patrick André Pedersen, værnepligtig

- Jeg tager fat i nødreserven, men den sidder alt for godt fast. På et tidspunkt trækker jeg i snoren med begge hænder, alt hvad jeg overhovedet kan, men jeg kan ikke udløse den. Der går jeg så i panik, siger Patrick André Pedersen.

Hele turen ned er voldsom, og Patrick har ikke en chance for at sætte farten ned. Jorden nærmer sig under ham.

- Da jeg rammer jorden, bliver alt sort. Det næste jeg kan huske er, at jeg vågner op i en helikopter på vej til Odense, fortæller Patrick.

Patrick André Pedersen har overlevet det dramatiske fald, men har brækket sit højre lårben.

Lægerne har fortalt Patrick, at han nok skal vente i seks måneder, før han rigtig kan bruge sit ben igen.

- Det er irriterende, da jeg gerne vil søge ind på HRU (Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse), men det bliver jo nok ikke i år.

Hvad der helt præcist har været skyld i ulykken, vides stadig ikke med sikkerhed. 

Patrick viser her sine skader frem. Hans højre lårben er brækket.
Patrick viser her sine skader frem. Hans højre lårben er brækket.
Foto: Patrick André Pedersen