Patruljebåd overvåger nedstyrtningssted i Vesterhavet

Marinehjemmeværnet overvåger stedet, hvor F 16-flyet styrtede.

Patruljebåden LYØ fra Marinehjemmeværnet har siden sidst på eftermiddagen været på havet der, hvor F 16-jageren styrtede. Det er 30 km. vest for Mandø på  godt 20 meters dybde. Her er patruljebådens nøjagtige position lige nu.

Indtil det blev mørkt, var besætningens opgave at samle vragdele.

Efter mørkets frembrud blev opgaven i stedet at overvåge nedstyrtningsstedet.

Mandskabet fortsætter med at lede efter vragdele onsdag.

I en pressemeddelelse fra Marinehjemmeværnet tirsdag forklarer fartøjsføreren ombord på LYØ, premierløjtnant Ole Thomassen, hvad opgaven fra begyndelsen gik ud på.

- Der lå flere mindre vragdele på vandoverfladen, da vi kom herud, og vi har samlet en del op. Det har alle været genstande på ikke over en meters længde.

Marinehjemmeværnets Flotille 131 Esbjerg var tirsdag  i båden LYØ på patrulje med fire toldere fra SKAT, da de omkring klokken 14.00 blev alarmeret. Besætningen på i alt otte frivillige, de fire toldere fra SKAT og deres hund, måtte belave sig på en noget længere sejlads end først planlagt. 

- Vi er blevet bedt om at ligge herude til i morgen aften, hvor vi bliver afløst, fortæller Ole Thomassen, der ellers havde planlagt at være tilbage i havn klokken 17.00 tirsdag aften.