Pendlere vil ikke droppe køreturen

5000 mennesker pendler hver dag til Sønderborg for at arbejde, og det er svært at gøre pendlerne til nye borgere i kommunen.

Det betyder rigtigt meget for Sønderborg og for erhvervslivet, at der kommer mange til byen for at studere eller for at arbejde.

Men der er altså rigtig mange, der hver dag vælger at pendle frem og tilbage istedet for at blive nye skatteborgere i kommunen.

I dag havde Sønderborg derfor inviteret til gratis pendler-event, men der mødte kun ganske få af de 5000 daglige pendlere op.

- Sønderborgs udfordring er, at den ikke ligger nummer ét i folks bevidsthed i forhold til, hvor man skal flytte hen, siger Jesper Koch, der er medlem af Erhvervsudvalget i Sønderborg til TV SYD.

Få mødte frem

Nogle af de få pendlere, der i dag var med til pendler-eventen, kører dagligt til Sønderborg fra Flensborg.

quote

Sønderborgs udfordring er, at den ikke ligger nummer ét i folks bevidsthed i forhold til, hvor man skal flytte hen

Jesper Koch, medlem af erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune

Kai Jessen er projektleder, men overvejer nu at droppe køreturen og flytte til byen sammen med sin kone Andrea.

Andrea og Kai Jessen var blandt de få, der mødte op.
Andrea og Kai Jessen var blandt de få, der mødte op.
Foto: Thomas Bjerre-Larsen, TV SYD

Beslutningen er dog lagt fra taget, og der er mange overvejelser, der skal tænkes igennem,  fortæller parret til TV SYD.

Den begrænsede tilslutning til dagens arrangement får dog ikke Sønderborg Kommune til at opgive at få flere pendlere til at flytte.

- Vi har masser af ting at byde på, der er et rigt kulturliv, der er masser af indkøbsmuligheder, og vi har en god balance for familielivet, og det vil vi fortsat vise frem, siger Jesper Koch til TV SYD.